4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Vízszerelőnek adta ki magát a csaló, 10 milliót lopott el egy nénitől – VIDEÓ

A csaló férfi kifosztotta a nyugdíjast, amíg a társa a konyhában lefoglalta.

A vád szerint az 53 éves férfi először 2019 nyarán egy II. kerületi társasházban lakó 79 éves asszonyt fosztott ki. A csaló a társával együtt vízszerelési munkálatokra jutott be az idős nő otthonába. Az egyikük a konyhában tartotta a nénit azzal az ürüggyel, hogy a munkálatok alatt a vizet folyamatosan folyatni kell. A másik elkövető ezt kihasználva, átkutatta a hölgy lakását és ellopta a megtakarított 10 millió 700 ezer forintját.

A csaló férfi a 46 éves vádlott-társával két másik időskorút is kifosztott az otthonukban. Mindkét sértett ugyanabban a XX. kerületi társásházban lakott, egyikük 98 éves, a másik pedig 83 éves volt az elkövetés idején. Az elkövetők hozzájuk is úgy jutottak be, hogy vízszerelőnek adták ki magukat, majd a fent írt módszerrel az egyiktől mintegy 3 millió 600 ezret, a másiktól pedig csaknem 2 milliót loptak el. A nyomozók még aznap elfogták az elkövetőket, és visszaadták a pénzt az időseknek. Az első áldozatától eltulajdonított több mint 10 millió forint azonban nem térült meg.

Az 53 éves férfit 14 és fél év fegyházra, és 500 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Cinkostársa 6 és fél év börtönt, valamint 300 ezres büntetést kapott – írta a 24.hu.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek