14.2 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Vérfürdő Norvégiában: öt embert agyonlőtt az íjas ámokfutó

Nyílvesszőkkel támadt a járókelőkre egy férfi Norvégiában, rengetegen megsérültek.

A helyi rendőrség közölte, az incidens Oslótól 80 kilométerre, a 28 ezer fős Kongsberg városában történt szerdán. Az elkövető egy 37 éves dán férfi volt, aki először egy Coop Extrából lőtt az emberekre, majd a város több pontján is folytatta a vérengzést. Az áldozatok számáról még nem tudnak pontos információkat, de a helyi lapok öt halottról számoltak be. A sérülteket kórházba szállították, a lakosokat pedig felszólították, ne mozduljanak ki otthonról.

A kiérkező rendőrök próbálták elfogni a támadót, ám nem adta magát egyből, összecsapott a rendőrökkel is. A helyszínre rengeteg rendőrautó érkezett, a férfit helikopterek is körözték. A naphire.hu információ szerint egy egyenruhást hátba is lőtt. Végül a rendőröknek sikerült elfogniuk a férfit. Egyelőre vizsgálják, hogy terrortámadás volt-e az ámokfutás.

Monica Maeland norvég igazságügyi miniszter késő este bejelentette, hogy országszerte minden rendőrt felfegyvereznek. Egy egy óvintézkedés, ugyanis a norvég egyenruhások nem hordanak maguknál éles lőfegyvert.

A támadás éppen egy választást követően érte Norvégiát. Erna Solberg tegnap mondott le a szavazás eredményeként miniszterelnöki posztjáról, de utódja, Jonas Gahr Store csak a hét második felében lép hivatalba – írta a 24.hu.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek