21.1 C
Budapest
2021. szeptember 24. péntek
Hirdetésspot_img

Vakcinakényszer: az oltáskorú tanulók nem térhetnek át digitális oktatásra…

A kormány lényegében megtiltotta a digitális oktatást azon iskolás korosztálynak, amelynek tagjai már kaphatnak oltást – a Népszava értelmezése szerint. Sőt, bárki, aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavírus-fertőzésen, nem minősül kontaktszemélynek – ezt az intézkedési tervet kapták az iskolák.

A “főszabály szerint” hatodik évfolyam fölött nem lehet tanügyi intézkedéseket elrendelni még akkor sem, ha egy vagy több tanuló, pedagógus megbetegszik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tehát lényegében megtiltotta, hogy egyes osztályok vagy intézmények digitális munkarendre álljanak át azokon az évfolyamokon, ahol már a diákok számára is elérhető a védőoltás – fogalmaz a Népszava.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter a lapnak megerősítette, hatodik osztály felett nincs tanügyi intézkedés, járványügyi viszont lehetséges; ha egy vagy több diák megbetegszik, számukra a népegészségügyi hivatal elrendelhet karantént.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) felhívta a figyelmet arra, bár a kormány mindent az oltásokra tett fel, ezzel még nem garantálható az iskolák biztonsága, hiszen a 12 éven aluliakat még nem lehet oltani, a koronavírus delta variánsa pedig az oltottak között is terjed.

A kormányzati portálon olvasható legutóbbi tájékoztatás szerint 225 ezer 12-17 év közötti diák vette fel az oltást.

Ez csak az érintett korosztály 38 százaléka.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Hirdetésspot_img
Hirdetésspot_img
Hirdetésspot_img