3.5 C
Budapest
2022. január 28. péntek

Tombolt a Covid a céges bulin, ötvenen fertőződtek meg

A bulin résztvevők közül öten bizonyítottan az omikron-variánst kapták el.

Újabb korlátozásokat jelentett be a norvék kormány, miután egy Osloban rendezett céges karácsonyi bulin elszabadult a vírust. A hatóságok szerint a múlt heti partin 120 résztvevőből legalább ötvenen kapták el a koronavírust, egynél pedig az omikron-variánst mutatták ki.

A norvég kormány az omikron-variáns megjelenése miatt kötelezővé tette a tesztet azoknak, akik az országba érkeznek. Rendelkeztek arról is, hogy azokon a helyeken, ahol különösen sok a fertőzött, ott kötelező a maszkviselés a zárt helyeken, és aki csak teheti, annak home office-ban kell dolgoznia.

Jonas Gahr miniszterelnök elmondta: nem kizárt, hogy az eddiginél jóval több fertőzöttnél mutatják ki majd az omikron-variánst. A Norvég Közegészségügyi Intézet azt ígérte, hogy néhány napon belül az összes betegnél meghatározzák, melyik variáns fertőzte meg.

A kormányfő ezenkívül azt állította, hogy a céges bulin megfertőzött személyek közül mindenki be volt oltva. Ezt Oslo polgármestere, Raymond Johansen is megerősítette – írta a napidoktor.hu.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek