4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Titokban megfigyelték a szuperrendőrt – folytatódik a Pegasus botrány

Újabb információk láttak napvilágot a Pegazus botránnyal kapcsolatban. Úgy tűnik, nemcsak újságírókat figyeltek meg, hanem a TEK korábbi helyettes vezetőjét is.

Az izraeli kémfegyverrel Bodnár Zsolt rendőr dandártábornokot is célba vették – írja a Direkt36. Az információk szerint Bodnár célponttá válása abból az adatbázisból derült ki, amelyben az izraeli NSO nevű cég egyes külföldi felhasználói által kiválasztott célpontjai szerepelnek.

A Direkt36 szerint azért is érdekes, hogy Bodnár Zsoltot megfigyelték, mert az NSO technológiájának a célja az, hogy a kormányzati szerveknek segítsenek megelőzni és felderíteni a terrorizmust és a bűnözést. Ám a TEK korábbi főigazgató-helyettese maga is a bűnözések elleni fellépést vezette különböző hatóságoknál.

Bodnár 2018 tavaszán vált célponttá, amikor hirtelen el kellett jönnie a terrorelhárítási központtól. A TEK akkor ezt szervezeti átalakításokkal magyarázta, ám a híroldalak szerint politikai belharcok és bizalomvesztés miatt váltották le. A belső ügyeket ismerő források akkor azt állították, hogy Hajdú János TEK-főigazgató úgy vélte, Bodnár a TEK-ről és személyesen róla is megpróbált belső információkat gyűjteni.

A titkosszolgálati tisztek szokatlannak, sőt mi több, extrémnek tartják, hogy egy ennyire magas rangú nemzetbiztonsági vezetőt megfigyeljenek. Szerintük ilyen csak nagyon súlyos bűncselekmény gyanúja esetén lehetne megtenni, Bodnár azonban semmi ilyet nem követett el, és azután is kapott rendőrségi pozíciókat, miután távozott a TEK-től.

A Direkt36 Bodnár Zsoltról több kérdést is feltett a kormánynak, melyre nem kaptak választ idáig, és a TEK korábbi főigazgató-helyette sem reagált az üggyel kapcsolatban.

mfor.hu/Nap híre

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek