17 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Sürgősen ki kellett menekíteni egy magyar családot a spanyol vulkánkitörés miatt – VIDEÓ

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy egy magyar családot is evakuálni kellett a Cumbre Vieja vulkán kitörése miatt.

A naphire.hu úgy tudja, a térségben illetékes magyar külképviselet minden lehetséges segítséget megad a bajba jutott magyaroknak. Már felvették a kapcsolatot a régióban tartózkodó, regisztrált állampolgárokkal, egy családot pedig már ki is menekítettek. Azonban kiemelték, konzuli segítséget még senki nem kért.

A magyar kormány továbbra is azt tanácsolja a külföldre utazóknak, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak és regisztráljanak a Konzuli Szolgálat honlapján, baj esetén pedig a külképviselettel vegyék fel a kapcsolatot.

Korábban a naphire.hu is hírt adott arról, hogy a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén vasárnap délután kitört egy tűzhányó. Az emberek menekülnek a térségből, már több mint ötezren kényszerültek elhagyni az otthonukat.

A lávafolyam sebessége egyelőre csökkenni látszik, azonban a szeizmikus aktivitás továbbra is erős. Az izzó magma még nem érte el a tengert, de ha ez megtörténik, akkor az újabb veszélyforrás lehet az ott élőkre – olvasható az Index oldalán.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek