4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Sokkolta a királynőt, amikor megtudta, hogy kedvenc krimiírónője valójában három férfi

Spanyolország irodalmi világa káoszba fulladt, miután Carmen Mola kapta az áhított irodalmi díjat.

VI. Fülöp spanyol király és felesége, Letizia királyné meg se tudott szólalni a Planeta-díj átadóján, amikor színpadra lépett Carmen Mola – helyett – az a három férfi, aki e női név mögé bújva aratta irodalmi sikereit.

Kiderült, az ünnepelt bűnügyi szerző valójában soha nem is létezett. Bár könyveiből több mint 400 000 példány fogyott eddig el…

Pedig Molanak volt honlapja, ahonnan egy „ismeretlen nő” képe nézett vissza az olvasókra, a kritikusok egy népszerű olasz írónőhöz hasonlítgatták műveit, sőt, interjú is készült vele, amelyben úgy mutatták be, mint egyetemi tanárt, aki a férjével és gyermekeivel Madridban él – és aki a polgári létben véres és szexuálisan is izgalmas történetekben éli ki álnév alatt a vadabbik énjét.

Most kiderül, könyveit három spanyol televíziós forgatókönyvíró, Agustin Martinez, Jorge Diaz és Antonio Mercero követte el.

Mivel Mola műveit a nemzetközi sajtó is gyakran méltatták, most sorban állnak a kiadók: magyarázatot követelve.

A Planeta-díjat elnyert könyv amúgy a La Bestia címet viselő történelmi thriller, amely az 1834-es kolerajárvány idején játszódik, és középpontjában egy sorozatgyilkos áll, akit egy újságíró, egy rendőr és egy fiatal nő üldöz….

(Fotó és forrás: rtve.es)

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek