17 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Sírva búcsúztatták el a Kincsem Parkban Esztert, a tragikus sorsú zsokélányt

Még a lelátó is elcsendesült a Kincsem Parkban, amikor a Győztesek Körében összegyűlt versenyzők a szombaton elhunyt, tragikus sorsú társukért, Jeles Eszterért mondtak el egy imát.

Mint azt a naphire.hu megírta, Eszter Isztambulban az amatőr lovasok világbajnokságán vett részt, amikor felbukott az előtte eleső lóban. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, 13 napig küzdött az életéért, végül a szervezete feladta a harcot.

– A szívemben, a lelkemben él tovább a kis unokám. Pici gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük – mondta a Blikknek a zsokélány nagymamája, Ibolya néni. – Pénteken Esztike lekéste a repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele. Csak szombaton érkezett a versenyre, amit meg is nyert.

Forrás és címlapkép: Kincsem PArk

Másnap Eszter már az angol telivérek futamán indult, akkor szenvedett tragikus balesetet. Esélye sem volt elkerülni az előtte felbukó lovat. A kórházban hétfőn megműtötték, akkor még úgy tűnt, esélye van a gyógyulásra. De a tizedik napon összeomlott a lány keringése, csütörtökön már csak a gépek tartották életben, szombaton pedig a szíve feladta a küzdelmet.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja a barátnője volt Eszternek, az édesapja pedig edzőként segítette őt. Mint mondta, Eszter az idei tanévben úgy alakította az órarendjét, hogy már szerdán hazautazhatott Nyíregyházára, csütörtöktől szombatig Csenge édesapjával edzett, vasárnaponként pedig együtt utaztak Budapestre a Kincsem Parkba a versenyre.

– Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát – tette hozzá a bulvárlapnak Csenge.

Jeles Esztert szülei, három testvére és szerelme, Máté gyászolja.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek