17 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Robbantással fenyegette meg a tévécsatorna budapesti székházát egy 24 éves fiú – kamuprofilt használt

Egy valós személy képével készítette el az oldalt, amiről a fenyegető leveleit szétküldte. Vádat emeltek ellene.

A naphire.hu információi szerint a 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott álprofillal 2021 márciusában fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, amelyben robbantással, illetve személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegette meg őket. A profilhoz egy valós személy képeit töltötte fel.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott a leveleiben sérelmezte a televíziós csatorna hírműsoraiban elhangzottakat. A fenyegető üzeneteiben “azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével.”

A rendőrök átkutatták a televízió budapesti székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. A vádlottnak a robbantással való valótlan fenyegetései alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására. 

Fotó: Illusztráció

Azzal, hogy az álprofilhoz egy valós személy képeit töltötte fel, azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményt a másik személy követhette el. Így ennek a személynek is jelentős érdeksérelmet okozott.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el.

A vádlott letartóztatásban van.

Címlapfotó: illusztráció

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek