4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Pusztító szélvihar csapott le Európára, öt ember meghalt, rengeteg a sérült

Németországban és Lengyelországban is fennakadásokat okozott a brutális szélvihar.

Lengyelországban három ember a viharos szél okozta közúti balesetekben vesztette életét, egyre pedig rádőlt az épülő ház fala. Az éjjel lecsapó ítéletidő miatt 120 ezren maradtak áram nélkül. Az információk szerint 18-an megsérültek, közülük hét tűzoltó is, akik a károk elhárításán dolgoztak – számolt be az MTI.

Németországokban is hatalmas pusztítást végzett a heves széllel és esővel érkező viharfront. A helyi hatóságok közlése szerint helyenként orkánerejű, 110 kilométert is meghaladó szél volt. Brandenburg tartományban, Templim térségében rázuhant egy vastag faág az egyik mozdonyvezetőre, aki épp a leszakadt ágakat tisztította el a pályaszakaszról. A férfit kórházba szállították, de péntek reggelre belehalt a sérüléseibe.

A németeknél négy további súlyos balesetet okoztak a kidőlő fák és a leszakadó ágak, amik miatt a Deutsche Bahn vasúttársaság több térségben is órákra leállította a járatokat. Sok településen utcákat, aluljárókat öntött el a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék, és áramkimaradások is voltak a vezetékek leszakadása miatt. Hamburgban vihardagály okozott gondokat, az Elba torkolatában fekvő városban víz alá került a világhírű halpiac – írta az ATV.

Az országban az Ignazt és a Hendrik nevű front okozta a bajt, ami miatt bezárták az állatkerteket, parkokat és temetőket, valamint elhalasztották a tervezett gyászszertartásokat is. A szövetségi meteorológiai intézet beszámolója szerint a Harz-hegység legmagasabb pontján 150 kilométeres sebességű széllökéseket mértek. Az előrejelzés szerint péntekre elcsendesül a vihar.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek