17 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Pénzt kért a budapesti hajléktalan a 21 éves fiútól, az meg úgy megütötte, hogy utána meghalt – Videó

A Puskás-szoborcsoportnál akartak szelfizni a barátokkal, amikor odalépett a kéregető.

Halált okozó testi sértés miatt végrehajtandó börtönbüntetést kér a Fővárosi Főügyészség egy 21 éves férfival szemben – értesült a naphire.hu. A vádirat szerint a  férfi 2020. augusztus 30-ról augusztus 31-re virradó éjszaka a barátaival bulizott egy III. kerületi szórakozóhelyen, ahol nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

A szórakozóhely környékén tartózkodott egy hajléktalan is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A vádlott trágár szavakkal utasította el a sértettet – közölte az ügyészség, majd az is kiderült: hajnalban a fiatalok a közeli Puskás-szoborcsoporthoz mentek fényképeket készíteni.

“A sértett itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a vádlottól. A vádlott ezt elutasította, amiből a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet a fején. Az ütésektől a sértett a földre esett és a fejét a térkőből készített járdaburkolatba ütötte.” – írja közleményében az ügyészség.

A 21 éves férfi elszaladt és beugrott a barátja kocsijába, aki hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, a hajléktalant kórházba vitték, a súlyos fejsérüléseibe azonban napok alatt belehalt.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek