14.2 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Pánik a kutakon: özönlenek az autósok tankolni az üzemanyaghiány miatt

Mint a Nap híre pénteken megírta, egymás hegyén-hátán torlódnak az autók a benzinkutak előtt. Vannak, akik három-négy órát várakoznak a tankolásra. Most kénytelen volt lépni is a kormány.

Nagyon nagy a baj az Egyesült Királyságban, az üzemanyaghiány miatt már több benzinkút is bezárt, és vannak olyan helyek is, ahol kiírták, hogy maximum hány liter üzemanyagot vásárolhat egy autós. Grant Shapps brit közlekedési miniszter szerint nincs üzemanyaghiány az országban, csupán az embereknek ésszerűen kellene viselkedniük, és csak akkor kéne tankolniuk, amikor tényleg szükséges.

A kint élők azonban arról számoltak be, hogy a krónikus kamionoshiány miatt nem jutott el az országba az üzemanyag, így több benzinkút is lehúzta már a rólót. “A lakóhelyem mellett is van egy kút, és láttam, hogy kiírták, hogy maximum 40 fontért lehet üzemanyagot venni, ez ólommentes benzinből nagyjából 30 liter. Ma reggelre teljesen elfogyott az üzemanyag és lezárták a kutakat. Hét éve élek itt, de én ilyet még nem láttam” – írta a Telex egyik olvasója.

Egy másik, angliában élő magyar arról videóban mesélte el, hogy az autósok akár 3-4 órát is sorban állnak azért, hogy tankolni tudjanak. Mint mondta, olyan eset is előfordult, hogy a mentőautóból kifogyott a benzin, de nem tudott tovább menni, ugyanis minden közeli kút bezárt. A kamionoshiány egyébként nem csak a kutakra van hatással, a boltokban is hiány van bizonyos termékekből, de még a Mekikben is fel kellett függeszteni a shake árusítását.

Grant Shapp miniszter szombat éjjel jelentette be, hogy ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt, főleg üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautókat vezetésére. Emellett pedig a kormány engedélyezi, hogy a baromfifeldolgozó cégek 5500 szakképzett külföldi munkavállalót felvegyek, azonban csak néhány hónapra.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek