20.5 C
Budapest
2021. szeptember 24. péntek
Hirdetésspot_img

Németországban 1000 ember eltűnt a pusztító árvízben

Kétségbeesetten keresik az árvízkatasztrófában eltűnteket, a szakértők szerint nem sok esély van arra, hogy élve megtalálják őket.

A nyugat-európai esőzések hatalmas pusztítást végeztek a holland, a belga és az osztrák területeken, az áldozatok száma már több mint 200. Németországban a legrosszabb a helyzet, ahol legalább 170 elhunyt van és közel 900 személyről nincs hír.

A beszámolók szerint 1000 embert keresnek a speciális mentőcsapatok a romok alatt.„Természetesen keressük az eltűnteket, folyamatosan nézzük át az elzárt helyiségeket, elárasztott pincéket, tisztítjuk meg a rommá dőlt házakat. Sok esély már nincs arra, hogy bárkit életben találunk és meg tudunk menteni”– mondta Sabine Lackner, a német mentést végzők egyik vezetője, és hozzátette, sajnos egyes területeken akkora a kár, hogy csak nagyon lassan haladnak.

Egy önkéntes elárulta, több tízezer embert érintettek az áradások, családok maradtak otthon nélkül, rengetegen aggódnak eltűnt szüleikért, testvéreikért, barátaikért -számolt be a Blikk.

(Fotó: hirado.hu)

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Hirdetésspot_img
Hirdetésspot_img
Hirdetésspot_img