3.5 C
Budapest
2022. január 28. péntek

Mit kell tudnunk azokról, akik hisznek a horoszkópokban…

Az asztrológiában hívők gyakrabban mutatnak nárcisztikus személyiségjeleket, viszont kevésbé intelligensek – állítja egy friss tudományos kutatás.

Az elmúlt években megnőtt az asztrológiába vetett hit, valószínűleg az olyan stresszhatások miatt, mint például a COVID-19 világjárvány. A Lund egyetem munkatársai azt kutatták: vannak-e olyan tulajdonságok, amelyek gyakoriak azokban az emberekben, akik hajlandóak hinni egy olyan áltudományban, amelyet ugyan a tudomány újra és újra megvizsgál, de soha nem talál meggyőző alapot rá – írja a Phys.org. alapján a 24.hu

Facebookon keresztül kerestek 264 angolul is beszélő felnőttet, és kitöltették velük a személyiségjegyekre vonatkozó, az asztrológiai hitre vonatkozó teszteket, illetve egy IQ-tesztet is.

Kiderült, hogy azok, akik hisznek az asztrológiában, vagyis abban, hogy a csillagok állása meghatározza az életünket, az átlagosnál magasabb pontszámot értek el a nárcisztikus személyiségjegyet vizsgáló méréseken. De az IQ-teszten gyengén szerepeltek.

Ez arra utalhat, hogy az asztrológiában hívő emberek inkább önmagukra összpontosítanak, és vezetői képességekkel rendelkező, különleges embereknek tekintik magukat, miközben kevésbé intelligensek, mint az átlagember.

A kutatók megjegyezték, hogy minél magasabb pontszámot ért el egy önkéntes a kérdőív IQ-részében, annál kisebb volt az esélye arra, hogy az asztrológia híve legyen.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek