14.2 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Lagzi Lajcsi milliókat kaszált a piacon árult Picasso festményével

A trombitás mintegy kétmillió forintot gyűjtött össze pár óra alatt a budaörsi piacon.

Galambos Lajos árusnak állt, és a budaörsi piacra kipakolta a műtárgyait, melyek között az egyik legértékesebb egy Pablo Picasso kép volt. A festményt egy orvos vette meg, aki igazán nagyvonalú volt a trombitással, ugyanis a 700 ezer forintra értékelt képért másfél millió forintot fizetett.

“Emellett megvette azt a harmonikát, amelyet még édesapámtól kaptam amikor már ismert zenész voltam. Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet így meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte” – mesélte Lajcsi a Blikknek, aki meg is ajándékozta vásárlóját egy dedikált CD-vel és lánya festményével.

A zenésznek egyébként egy perc nyugta sem volt a piacon, rengetegen álltak a standjánál, így Lajcsi trombitát ragadott és zenével szórakoztatta a vásárlóit. “Sokan csak egy autogramot vagy egy közös fotót kértek, de akadtak vásárlók is bőven. 1,8 millió forint gyűlt össze, aminek nagyon örülök. A bevétel teljesen egészében két alapítványhoz kerül, az egyik hajléktalan szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvadásos gyermekek gyógyítását segíti” – árulta el Lajcsi.

Lajcsi megígérte, hogy ezentúl gyakrabban fogják látni a piacon, ugyanis rengeteg festménye, használati tárgya, bútora, kése, porcelánja van, amit el akar adni. “A gyűjtőknek, kereskedőnek egy ez kincsesbánya lehet, én pedig jó szívvel adom őket tovább, mivel nálam csak otthon porosodnának” – tette hozzá a trombitás.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek