8.3 C
Budapest
2021. november 28. vasárnap

Kitört a pánik: felrobbant az iskola és a kórház Szomáliában

A reggeli csúcsforgalomban robbantottak a terroristák Szomália fővárosában, rengetegen megsérültek a detonáció következtében.

Robbantás rázta meg Mogadishut csütörtök reggel. A detonáció a városközpont szívében lévő K4-es csomópont közelében történt, a szemtanúk szerint olyan hatalmas volt, hogy a közeli iskolák falai is leomlottak és rengeteg jármű megrongálódott. A robbantás után a terroristák több lövést is leadtak.

“Megrázott minket a robbanás nyomása, majd megsüketültünk az azt követő lövöldözéstől” – mondta Mohamed Hussein, a közeli Osman kórház egyik ápolója a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette, hogy őt is a omlott mennyezet romjai közül húzták ki.

“A kórházunk falai beomlottak. Velünk szemben van egy iskola, amely szintén összeomlott. Nem tudom, hányan haltak meg” – tette hozzá az ápoló.

Abdulkadir Adan, az Amin mentőszolgálat munkatársa megerősítette az öt halálos áldozatot, és elmondta, hogy legalább 15 sebesültet szállítottak kórházba. A terrorcselekményt az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab szélsőséges csoport vállalta magára, és az Afrikai Unió békefenntartó konvoját kísérő nyugati tisztviselők voltak a célpontok. Egy szemtanú, Hassan Ali beszámolt arról, hogy a konvojt kísérő biztonsági cég tagjai közül négyen megsebesültek.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek