3.5 C
Budapest
2022. január 28. péntek

Két éve karanténban van a Covid miatt a whisky szakértő

A férfi annyira megijedt a koronavírus-járvány hallatán, hogy ki sem mozdul az otthonából.

Az angliai Blair Bowman korábban világutazó volt. Bejárta a Föld minden táját, beleértve Malajziát, Görögországot, Norvégiát és Törökországot is. A legtöbb országban whiskybrókerként vett részt üzleti vacsorákon és ebédeken. De még azelőtt karanténba zárta magát, hogy elkezdődtek volna a korlátozások.

Mivel a hivatásához szorosan hozzátartozik a szag- és ízérzékelés, ő pedig retteg, hogy a betegség miatt elveszíti azt. Ezért inkább 2020 februárjában önkéntes remeteségbe vonult. Elhatározása azóta is töretlen, élettársával elszigetelten élnek edinburgh-i otthonukban és csak akkor mennek utcára, ha sétálni mennek, vagy be kell vásárolniuk.

– Mindketten ebben a kis buborékban vagyunk a kezdetek óta, és már korán úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, amíg a dolgok eldőlnek” – árulta el a férfi a The Mirrornak – Számomra az íz- és szagérzékelés nagyon fontos, és az elvesztésüknek lehetősége meglehetősen rossz lenne, ami arra késztetett, hogy óvatosabb legyek.

– Körülbelül 40 százalékát teszi ki a világ megtapasztalásának az íz és az illat, nagyon hiányozna, ha nem kóstolhatnék meg egy finom kávét. Ez kevésbé a munkámról szól, sokkal inkább arról, hogyan élvezném az életet” – magyarázta Blair.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek