14.2 C
Budapest
2021. október 19. kedd

Hosszú Katinka óvatos, kevesebb versenyszámban indul

A balszerencsés tokiói olimpia után először beszélt a terveiről Katinka.

Hosszú Katinka az ötkarikás játékok után egy hosszabb pihenőre ment, de már újra a medencében edz. Az úszónőt rengetegen bántottak, mert nem hozott haza érmet a japán fővárosból. Katinka mostanra összeszedte magát, s levonta a tanulságokat a tokiói verseny után.

“A legfontosabb dolog, amit a nyári olimpián megtanultam, hogy sokkal jobban kell figyelnem magamra. Úgy érzem, Tokió előtt túlzásba vittem az edzéseket, mind többet és többet tréningeztem, de legközelebb sokkal jobban fogok hallgatni magamra és a szervezetemre” – nyilatkozta a 32 éves sportoló az M1 aktuális csatornának szerdán. Mint mondta, Tokióban még nem is érezte igazán, hogy mennyire fáradt, de utólag már látja, hogy a 400 méter vegyes úszásban elért ötödik helyezés a maximum volt, amit ki tudott hozni magából.

“Korábban még sosem fordult elő velem, hogy egy nagy világversenyt követően ilyen hosszú pihenő után kezdjek el újra edzeni, ezért nem tudom pontosan, most mennyi időre lesz szükségem ahhoz, hogy újra formában legyek” – nyilatkozta a kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó, akinek az a célja, hogy a decemberi rövidpályás vb-n már elinduljon.

“Előtte azért már szeretnék versenyezni, de szabadabb, kevésbé stresszes felkészülésben gondolkodom, élvezni szeretném az úszást” – mondta Hosszú, aki megjegyezte, a jövőben kevesebb versenyszámra koncentrál majd, és elsősorban a vegyes úszásra fog készülni – írta a Blikk.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek