4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Gyászol a magyar színészvilág: meghalt Velez Olívia

Velez Olíviát túlnyomóan színházi szerepei kapcsán ismerhette a közönség, de filmszínészként is maradandót alkotott.

Velez Olívia a középiskola után egy szegedi pantomimtársulatnál helyezkedett el, majd 1975-ben Békés András osztályában szerezte színészdiplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy osztályba járt Gyabronka Józseffel és Menszátor Magdolnával – írta a Bors.

A főiskola utána a kaposvári Csiky Gergely Színház szerződtette, ahol olyan színházi szerepekben volt látható, mint Sarlotta Ivanovna a Cseresznyéskertben vagy a Rokonok Magdalénája. Érettségi után egy szegedi pantomimtársulatban lépett fel. Diplomáját a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte, ahová 1971–75 között járt.

Utána a kaposvári Csiky Gergely Színház szerződött. 1979 és 1986 között a MAFILM társulatának a tagja volt. 1976-ban kötött házasságot Vámos László rendezővel, akitől két lánya született. 1974-ben az Aranyborjú című filmben találkozhattak vele a nézők. 1978-ban a Mire megvénülünk című hazai televíziós sorozatban alakította Czipra karakterét.

Ugyanabban az évben a filmvászonra vitt Lear király című filmben Cordellát játszotta. 1980-ban a Éljen az egyenlőség! című tévéjátékban Ilka szerepét játszotta. A színjátszás mellett szinkronizált is. Velez Olívia 70 éves volt.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek