1.4 C
Budapest
2022. január 20. csütörtök

Éheztette 8 hónapos kisfiát és üvöltő zenével tartotta ébren a csak a bulinak élő anya

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat a 24 éves nő ellen, aki súlyosan elhanyagolta kisgyermeke gondozását.  

Az eredetileg Fejér megyében élő nő 2020 áprilisában költözött nyolchónapos gyermekével egy Veszprém megyei kistelepülésre a barátjához.

Nem gondozta megfelelően a kisfiát, a gyermek életének nem volt napirendje. Az anya rendszeresen ivott, késő éjjelig fent maradt, majd másnap tíz óra körül ébredt, így gyermeke reggelente gyakran nem is kapott enni.

A lelketlen anya  ráadásul nem az életkorának megfelelő, hanem a felnőtteknek készült étellel etette a gyermeket, melyet az sokszor még lenyelni sem tudott.

A nő italozás közben, nappal és este is gyakran hallgatott hangos zenét, mely miatt a gyermek nem tudott aludni. Az anyja egyébként nem is akarta, hogy gyermeke időben elaludjon, nehogy másnap korán keljen.

A nő nem foglalkozott a kisfiú fejlődésével sem, nem játszott vele, nem sétáltatta rendszeresen, előfordult, hogy a gyermek egész nap a sötét szobában volt, amíg a nő tévézett.

A gyermek beszéd- és mozgásfejlődése emiatt a korához képest elmaradt, alultápláltságára pedig a védőnő többször is felhívta a nő figyelmét.

Végül az illetékes gyámügyi hatóság 2020 novemberétől a kisfiút ideiglenesen hozzátartozóknál helyezte el.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint kérte, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személy nevelését, gondozását, felügyeletét látná el, vagy ilyen személyt befolyásolhatna.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek