4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Drámai vallomás: 4 hónap alatt az összes pénzét elverte Koko

Egy harminc éven át titkolt történettel lepte meg a vasárnap este adásba kerülő ATV #Bochkor című műsor vendégeit és közönségét a volt profi világbajnok bokszoló, Kovács Koko István. Anyagilag lenullázta magát.

Miután 1988-ban alig 18 évesen junior Európa-bajnok lett, a kőbányai kissrác megkapta élete nagy lehetőségét. „Augusztus 3-án nyertem, a Vasas hívott és augusztus 5-én már szerződtünk, konkrétan emlékszem rá” – mondta Koko a műsor felvételén, majd kiderült, nem minden az ígéreteknek megfelelően történt ezután.

„Egy házat ígértek, helyette kaptam egy 9 négyzetméteres kis szobát. Két évet le is húztam benne” – mondta mosolyogva, majd az is kiderült, Európa- és világbajnokként hatalmas kudarc volt számára, hogy a barcelonai olimpián csak bronzérmes lett. Így az addig felhalmozott vagyona egy pillanat alatt csúszott ki a keze közül. 

„Szeptembertől decemberig az olimpiáért kapott 800 ezer forintot, meg az akkor rendelkezésre álló minden pénzemet elbuliztam” – mondta Koko a naphire.hu kérdésére. A műsorban elmondta, akkoriban ha cigány zenét hallott, már indult is multatni. “Fiatal voltam, életemben először kitörtem” – így Koko.

„18 éves koromtól 22 éves koromig tervszerűen, sportolóként éltem, az olimpia után úgy döntöttem, hogy ha ez nekem nem jött össze, soha ne fog összejönni, így abbahagytam a bunyót. A Fortunába jártam, meg összevissza” – emlékezett a kiváló sportoló, majd azt is elárulta, decemberben váratlanul megkereste edzője, Szántó Öcsi bácsi.

„1992 decemberében keresett meg. Nem tudom, hogy hogyan, akkor még nem volt mobiltelefon. Elmentünk a Gambrinusz étterembe, meghívott vacsorázni, beszélgettünk. Hogy miről? Már nem emlékszem, de másnap elkezdtünk újra edzeni” – mondta Koko, aki négy évvel később Atlantában olimpiai bajnok, majd 2001-ben profi világbajnok lett.

Vasárnap este az ATV #Bochkor című műsorában ott lesz még Dombóvári István és Jakupcsek Gabriella is. Az álarcos énekes nyomozója, Szandi pedig elmeséli, milyen durva üzeneteket kap a műsorban látható öltözködése miatt.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek