3.3 C
Budapest
2021. október 26. kedd

Dráma a temetőben: felébredt a kómából a sírásó, akit a lelkész élesztett újra

A sírásóval rohammentő száguldott a kórházba, ahol mesterséges kómában tartották.

Szerencsére a férfi már jobban van, lekerült a lélegeztetőgépről és fejbiccentéssel kommunikál az orvosokkal. Azonban még mindig az intenzív osztályon ápolják, ha megerősödik, átszállítják a kardiológiára – tudta meg a naphire.hu.

Bármilyen hihetetlen, a sírásó annak köszönheti az életét, hogy Encsencsen beugrott segíteni a temetésre. Vagyis jó időben volt jó helyen. Csütörtökön egy 80 éves nénit kellett eltemetni, ezért a helyi temetkezési vállalkozó, Béres László megkérte őt, hogy ugorjon be és segítsen neki. A sírásó inkább ment volna fát vágni, de úgy döntött, segít.

Kép: illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy kell, részt vett az elhantolásnál, a koszorúk elhelyezésénél. A végén meghajtotta a fejét a sír előtt, amikor hirtelen elvágódott. Lett is riadalom, miközben a lelkész, Bárány Péter hozzálátott az újraélesztéshez, mások a mentőt riasztották.

– Nem volt helye tétlenségnek – idézte fel a drámai pillanatokat a lelkész a Borsnak. – Gyorsan levetettem a liturgikus ruhát, a felont és az epitracheliont, és elkezdtem a kompressziót. Részben katonai családból származom, ezért vannak elsősegélynyújtási ismereteim.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek