4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Diánát egymilliárd évig dolgoztatta volna a szcientológus

Az angoltanár Diána véletlenül került a szcientológiai központba, amit végül is 5 éve és 6 millió forintja bánta.

A fiatal nő egy alig négyszáz lelket számláló falucska legszélső házában lakott, ahol a társasági élet a vegyesboltban zajlott, ami egyben kocsma is volt. Innen került Budapestre, ahol a nyüzsgés, a csillogás rögtön beszippantotta.

Fotó: Dudás Diána Facebook

Mint mondta, egy ismerőse szaunázás ürügyén vitt el a szcientológiai központba, ahol közös imák helyett a tagok számára méregdrága önfejlesztő tréningeken és tudományosan nem igazolt terápiákon vett részt. Diát az első év végén egy amerikai szcientológus szerzetes Clearwaterbe hívta, ahol havi 50 dollárért dolgozott.

Ez a szerződés – amit Diána szerint alá akartak íratni vele – 1 milliárd évre kötötte volna az egyházhoz

 Nem hittem a szememnek, amikor Clearwaterben ez a szerzetes alá akart íratni velem egy szerződést: 1 mil­liárd évig akartak dolgoztatni a szcientológusok! – mondta a Blikknek a tanárnő. – De az is megdöbbentett, hogy az egyház szabályai szerint, amíg egy szerelmespár nem házasodik össze, büntetés terhe mellett nem szexelhet. Megtiltják a nőknek, hogy teherbe essenek, mert a bolygó megmentése fontosabb, mint a család – sorolta Diána.

Az utolsó csepp az volt, amikor a fejfájásom miatt összezártak egy munkatársammal, aki arra kötelezett, hogy óránként 28 ezer forintért különböző tárgyakat nézzek fejfájáscsillapító terápiaként.

A szcientológusok központi épülete a budapesti Váci úton/Fotó: MTI – Róka László

– A második óra végén dühös lettem, káromkodva, ordítva közöltem, hogy a gyógyszertárban fillérekért kaphatnék egy doboz fájdalomcsillapítót, ehelyett 56 ezer forintot fizetek egy haszontalan terá­piáért. Végül eljátszottam, hogy elmúlt a fejfájásom, de ez sem volt nekik elég. 

Rákapcsoltak egy hazugságvizsgáló gépre, hogy kiderítsék, igazat mondtam-e. Persze, azt is én fizettem. Sikerült a gépet becsapnom, így hazamehettem. Otthon táncoltam egy jót, majd nagyon berúgtam, ami persze, tilos az egyház szabályai szerint. Másnap közöltem, hogy vége, otthagyom őket – idézte fel Dia, aki azóta egy sorstársait segítő alapítványnál dolgozik, és könyvet írt az élményeiről. Mint mondja, sosem volt még ilyen szabad és ilyen boldog, mint most.

Forrás: Dudás Diána Facebook

– Ismerem Dudás Diánát, de nem tudok mindenről, ami vele történt – nyilatkozta a Blikknek Miklovitz Attila, a szcientológiai egyház szóvivője. – Amit Diána hazugságvizsgáló gépként emleget, valójában egy E-méter nevű készülék, ami azt is kimutatja, hogy valakinek az életében korábban volt-e, illetve van-e stressz. Állami támogatás hiányában valóban elfogadunk adományokat, és az is igaz, hogy a szellemi tanácsadást, oktatást kell kifizetni.

Miklovitz Attila szerint a szcientológiai szerzetesrendnek van egy jelképes fogadalomtétele, mellyel a tagjai örök életükben, azaz egymilliárd évig szolgálják az egyházat. – A szerzetesrend tagjai nem szexelhetnek a házasság előtt, és valóban nem születhet gyerekük sem, de ez sok másik szerzetesrend tagjai között is természetes – tette hozzá a szóvivő.

Címlapkép: Dudás Diána Facebook

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek