3.5 C
Budapest
2022. január 28. péntek

Csak a szép nők léphetnek Izrael földjére

Ez igy pontatlan. Csak a legszebb nők. Ezt maga Razvozov, Izrael turisztikai minisztere jelentette be vasárnap.

A közel-keleti ország ugyanis minden külföldi előtt lezárja a határait a koronavírus új szupermutánsának kikiáltott omikron-variáns előtt. Egy kivétel van csak. A Miss Univrse szépségverseny döntője december 12-én Eilatban tárt karokkal várja a részvevőket – irja az Index.

Azonban kétnaponta PCR-tesztre küldik őket, és más elővigyázatossági intézkedésekről is döntenek hamarosan. Izraelben eddig két fertőzéses esetet azonosítottak, amelyért az omikron-variáns a felelős.

Ez az első alkalom, hogy közel-keleti ország rendezheti a fennállása hetvenedik évfordulóját ünneplő Miss Universe döntőjét. Ironikus, de pont a Dél-afrikai Köztársaság – ahonnan az omikron-variáns hódító útjára indult – vonta meg a támogatást a világversenytől. Igaz, nem egészségügyi, hanem politikai okokra hivatkozva. Miss Dél-Afrika azonban indul majd a versenyen.  

A görög Rafaela Plasztira azonban nem, arra hivatkozva, hogy Izrael elnyomja a palesztinokat, nem vesz részt a Miss Universe döntőjén. Az még ironikusabb, hogy róla meg villámgyorsan kiderült, nem is indulhatna, hiszen csak egy két évvel ezelőtti címmel – Star Hellas 2019 – büszkélkedhet.

Magyarországot az eilati döntőben az a Jázmin Viktória képviselheti, akit csak nemrég, november 6-án választottak meg szépségkirálynőnek.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek