3.5 C
Budapest
2022. január 28. péntek

Covid-idiótizmus: a 2. félidőben csak a focisták maradhatnak a stadionban

Az első félidőben még lehetnek szurkolók a stadionban, de a szünetben haza kell menniük. Nem sok híja volt, hogy tegnap este ez a félcédulás döntés tényleg megvalósult. De aztán győzött a józan ész – vagy valami hasonló.

Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy vasárnap este a Craiovai Universitatea – FCSB mérkőzésen csak egy félidő erejéig lehetnek nézők a craiovai stadionban – számolt be az abszurd helyzetről a Főtér.

A román járványügyi operatív törzs a hétvégén lazításokat vezetett be a koronavírus-járvány negyedik hullámának csitulása nyomán. Eszerint az elmúlt hónapban a meccsekről kizárt nézők visszatérhetnek a stadionokba és a sportcsarnokokba, de csak a létesítmények kapacitásának 30 százaléka erejéig, és csakis oltottak vagy a fertőzésből az elmúlt fél évben kigyógyultak mehetnek be.

De a rendelkezést azt is hozzátette: a nézők – tövig beoltva is – csak este kilenc óráig lehetnek jelen.  

Csakhogy a meccs eredetileg későn kezdődött és jóval kilenc után ért volna véget. A rendezők annyit tudtak tenni, hogy negyedórával előbbre hozták a meccs kezdésének eredetileg fél kilencre tervezett időpontját, hogy a szurkolók legalább egy teljes félidőt a stadionban tölthessenek. Az eseményre pedig jelképes összegű, egylejes jegyeket árultak.

Aztán valami csoda történt, vasárnap kora délután kiderült, hogy a csapatokat a stadionban biztató szurkolóknak mégsem kell hazamenniük a szünetben, a lelátóról nézhetik a meccs második félidejét is.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Ha van a témához kapcsolódó sztorija, írja meg nekünk a [email protected] címre!

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek