Hirdetés

Összeomlott a megalázott Udvaros Dorottya

Nap Híre portré Nap Híre

A színésznő elárulta: még nem tudja felfogni pontosan, hogy lesz a pillanat, amikor össze kell majd csomagolnia.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Udvaros Dorottya 22 év után távozik a Nemzeti Színháztól. „Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – mondta korábban a színésznő, aki azt is elárulta: mivel nyugdíjas, Vidnyánszky minden különösebb magyarázat nélkül megszüntetheti a szerződését. Elmondása szerint az igazgató úr úgy ítélte meg, hogy nem teljesítette a kötelező előadásszámot. Ugyanakkor hozzátette: nem a színészen múlik, hogy hányszor játszik, de a Nemzeti sajátos műsorpolitikája miatt nehéz is lenne kellő számú előadást játszani, megesik, hogy két előadás között négy hónap telik el.

"A legfőbb érv az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van. A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat" - mondta Udvaros, hozzátéve, hogy elfogadja, hogy anyagi problémák vannak. Azt viszont nem érti, hogy ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért. Udvaros Dorottya távozása azonban hatalmas botrányt robbantott ki, ugyanis mást állított a színház és másképp számolt be a történtekről maga színésznő is. 

Most azonban Udvaros egy interjúban arról beszélt, hogy lelkileg mennyire rázta meg, hogy több mint 2 évtized után távoznia kell a színháztól - szúrta ki a Blikk

Erről nehéz összeszedetten beszélni... valahányszor belépek az öltözőmbe, ott látom 22 év »hordalékát«. Amikor az embernek a színház a második otthona, annyi minden kötődés van. Szerintem még nem is tudom felfogni pontosan, hogy lesz egy pillanat, amikor ezt össze kell majd csomagolni

- mondta a Femcafe videójában. A színésznő hozzátette: annak ellenére, hogy nagyon sok időt töltött el a színházban, mégis harag nélkül távozik most. "Nincs bennem harag vagy kétségbeesés. Azt gondolom, hogy 22 év nagyon hosszú idő, de egyszer minden véget ér. Lehet, hogy az az ajtó, ami most becsukódott, ahelyett kinyílik majd egy másik ajtó. Erre próbálok fókuszálni.”

A színésznő azt is elárulta, hogy rengeteg olyan kollégája van, akivel sokat játszott együtt, ők mind szívmelengető üzenet küldtek a történtek kapcsán neki. A művésznőt arról is kérdezték, hogy mik a tervei a jövőre nézve, azonban őszintén bevallotta, hogy erre jelenleg még nem áll készen lelkileg. "Ez még nagyon közeli ez az esemény. Még nincs kész a lelkem arra, hogy most azon gondolkodjak, hogy ennek vége van, hová menjünk tovább. Ennek a megélése, hogy az, ami volt az volt, az még szerintem eltart egy darabig" - fogalmazott.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy robbanhat a Nemzeti társulata, ugyanis nem csak Udvaros Dorottya távozik, hanem a tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza. Továbbá felmondott Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László. Farkas Dénes már korábban elhagyta a színházat. Úgy tudni, a távozók helyére nem tervez új embereket alkalmazni a színház.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés