Hirdetés

Egészen elképesztő, amit a Real művelt: négy nappal a City után a Barcát is megverte, közel a bajnoki cím

Nap Híre portré Nap Híre

A Real Madrid házigazdaként 3-2-re legyőzte a címvédő Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap esti rangadóján.

Már a kezdés előtt megdőlt egy El Clásico-rekord, ugyanis korábban soha nem volt akkora korkülönbség a két csapat egy-egy kezdőjátékosa között, mint most, ugyanis Luka Modric már 21 éves és 307 napos volt, amikor Lamine Yamal megszületett.

Andreas Christensen a hatodik percben egy szöglet után a hálóba fejelt, ezzel a vendég katalánok szereztek vezetést, majd Vinicius Junior büntetőből egyenlített. A 28. percben Yamal találatát a játékvezető érvénytelenítette, mert a videobíró szerint a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon.

A szünetben döntetlen volt az állás, majd Fermin López a kapusról kipattanó labdát az öt és feles vonaláról a hálóba lőtte, ezzel ismét a Barcelona állt jobban. Négy perccel később Lucas Vázquez, a 91. percben pedig Jude Bellingham volt eredményes, miután a Real egy-egy gyors támadással ellenfele védelme mögé került.

A nemzetisport.hu felidézte, ebben az idényben már kétszer találkozott egymással a Real Madrid és a Barcelona, és mindkét összecsapás madridi győzelemmel zárult. A Barcelonának azonban különösen fontos lett volna a visszavágás és a három pont megszerzése, ugyanis akkor még a bajnokság hajrájára nyílt maradt volna a bajnoki címért zajló küzdelem. Így viszont a Real Madridnak már 11 pont az előnye a tabellán a Barcelonával szemben. 

A Real Madrid a Cityt is legyőzte

Hivatkozás másolása

Ahogy arról beszámoltunk, tizenegyesekkel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Real Madrid a Manchester City elleni visszavágón. Arról is írtunk, hogy a meccs legnagyobb hőse a 25 éves uktán Andrij Lutyin volt, aki nyolc védést mutatott be és a tizenegyespárbajban két manchesteri büntetőt is kifogott. 

"Én vagyok a legboldogabb ember a világon" - mondta Andrij Lutyin, miután a Madrid harmadik számú kapusából a Manchester City elleni továbbjutás hőse lett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés