Hirdetés

Természetesen Osváth Zsoltnak is van véleménye a bőnyi késelésről

Nap Híre portré Nap Híre

Néhány nappal ezelőtt brutális hír söpört végig a teljes magyar médián: egy hatodikos kislány megkéselte egy osztálytársnőjét, akinek csak a szerencsén múlott az élete. A hír mindenkit sokkolt, azóta pedig többen is megszólaltak a dologgal kapcsolatban. Korábban így tett Tóth Andi, most pedig Osváth Zsolt is. 

Ahogy arról a Naphíre.hu is többször beszámolt: hétfő délelőtt az iskolában az egyik hatodikos kislány szívtájékon szúrta az egyik lány osztálytársát. A gyermeket azonnal kórházba szállították,ahol meg is műtötték, utána stabil volt az állapota. Később több diák is elmesélte, mi történt a késeléskor: egyesek szerint a tanárnő sikítva futott ki a teremből és másoknak is ezt kiabálta. A gyerekek szerint az elkövető egy kicsit furcsa kislány volt, aki gyakran utánozott vérfarrkasokat. "A megszúrt kislány testvére az osztálytársam, nagyon sírt, amikor megtudta, mi történt" - mondta egy negyedikes gyermek. A kislány később magához is tért, és azt mondta, mindenre emlékszik abból, ami történt. A késelő kislány egy hallálistát vezetett, amin azoknak a gyerekeknek a neve szerepelt, akikkel hasonló módon akart leszámolni, a hírek szerint azért, mert sokat csúfolták. 

Korábban Tóth Andi szólalt meg a témával kapcsolatban, felhívva a figyelmet arra, hogy a társadalomnak mekkora felelőssége van az ügyben, és most ehhez csatlakozott Ostváth Zsolt influenszer is, aki egy egész videót szentelt a témának. Ebben a videóban Zsolt nem indulatosan, de keményen fogalmaz, és véleményével valószínűleg sokan egyet is értenek - ugyanis leginkább a teljes rendszert hibáztatja. A videóból az is kiderül, ami eddig talán nem volt teljesen köztudott, hogy az elkövető gyerek szülei válófélben voltak, és állítólag meglehetősen agresszív az apa - az anyuka figyelmét a nehéz magánéleti helyzetben minden bizonnyal elkerülte a kislány táskájának tartalmának átnézése – írja a Promotions

A szülői és a pszichológusi felelősséget és megemlíti, valamint saját életéből is hoz példákat korábban átélt bántalmazásokra. A további hasonló ilyen esetek megelőzésére egyértelműen a gyerekekkel való mélyebb kommunikációban látja - az ügy talán az iskolai bántalmazásokra is jobban felhívja a figyelmet, ami ellen viszont állami módszerekkel meglehetősen nehéz küzdeni, ezt csak a szülők tudnák a neveléssel kivédeni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés