Hirdetés

Michael Schumacher családja komoly döntést hozott

Nap Híre portré Nap Híre

A család döntése alapján a Christie’s svájci aukciósház Michael Schumacher Forma–1-es legenda nyolc darab luxus- és személyre szabott óráját bocsátja aukcióra májusban. 

Az órákhoz hozzájutni azonban nem lesz egyszerű, ugyanis egy kész vagyont kell majd kifizetni értük, ugyansi az órák összértéke mintegy 4 millió dollár - írja az Index.

A tervek szerint az aukcióra május 13-án Genfben kerül sor, ám előtte a legkülönlegesebb darabokat május 3. és május 5. között, a Miami Nagydíj hétvégéjén a közönség élőben is megcsodálhatja egy New York-i kiállításon. A család kifejezetten olyan órákat választott ki az árverésre, amelyekről úgy gondolják, a gyűjtők értékelni fogják ritkaságukat.

Az aukció látványossága az egyedülálló, platinából készült Vagabondage 1 lesz, amelyet Schumacher korábbi Ferrari-csapatfőnöke, Jean Todt rendelt egykoron. A számlap jelképként Schumacher hét világbajnoki címét, sisakdizájnját és a Ferrari emblémáját sorakoztatja fel. Az órán egy Todt dedikációjával ellátott metszet is látható. A luxusórát a világbajnok 2004 karácsonyára kapta ajándékba. A Christie’s becslései szerint az egyedi darab akár 2,2 millió dollárt is érhet.

A portál szerint az aukción befolyó pénzösszeget a család minden bizonnyal Michael Schumacher gondozására fordítja majd. 

Mint ismert, tíz évvel ezelőtt, 2013. december 29-én súlyos síbaleset érte Michael Schumachert. A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta Méribelben esett el, elvesztette eszméletét, majd kómába esett. A tragikus esemény után 170 nappal, számos műtétet követően hagyhatta el a grenoble-i kórházat, azonban családja mind a mai napig titkolja német autóversenyző állapotát, csupán néha-néha szivárog ki néhány információ a legendáról. Így derült ki az is, hogy az egykori pilóta nagyon küzd, és csak a szemével tud kommunikálni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés