Hirdetés

Egyre gyűlnek a viharfellegek Elon Musk feje felett, nagy bajban a Tesla

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az elektromos autókat gyártó Tesla ezúttal a szoftver, a szerviz és a mérnöki részleg munkatársait bocsátotta el - jelentette hétfőn az Electrek című technológiai kiadvány a vállalat ismerő forrásokra hivatkozva.

A lépésre azt követően került sor, hogy az Elon Musk vezette autógyártó feloszlatta az elektromos járműtöltő osztályát, miután a Tesla a múlt hónapban bejelentette, hogy több mint 10%-kal csökkenti a globális munkaerejét. Az Electrek szerint az autógyártó alkalmazottai a kirúgásokról e-mailben értesültek a hétvégén - írja a New York Post. 

A Tesla, amelynek részvényei 2%-os emelkedéssel zártak, nem reagált azonnal a hírekre. 

A vállalat a múlt hónapban közleményben hozta nyilvánosságra, hogy több mint 6700 alkalmazottat bocsát el texasi, kaliforniai, nevadai és New York-i telephelyein. Az elektromos autó gyártóra nagy nyomást gyakorol az eladások visszaesése és az autógyártók közötti egyre élesedő árháború, mivel a megemelkedett kamatlábak lassítják az elektromos járművek terjedését. 

Az elemzők szerint a vállalat az önvezető vezetési szoftverekre, a robotaxisokra és a humánoid robot Optimumra szeretne összpontosítani, és Musk valószínűleg emiatt csökkentheti bizonyos csapatokra szánt kiadásait, hogy megőrizze a pénzt ezekre a projektekre. A Tesla egyébként a múlt hónapban azt is nyilvánosságra hozta, hogy a második negyedévben több mint 350 millió dolláros költséget vár a tömeges elbocsátások miatt. A létszámcsökkentések magukban foglalták a vezető tisztségviselők, köztük Drew Baglino, Rohan Patel, Rebecca Tinucci és Daniel Ho távozását is.

A Tesla áprilisban közölte, hogy olyan „új modelleken” dolgozik, amelyek a jelenlegi platformokat és gyártósorokat használják - ez a lépés várhatóan lehetővé teszi a tőkekiadások jobb ellenőrzését.

A naphire.hu nemrégiben azt is megírta, hogy az első negyedévben 55 százalékkal csökkentTesla amerikai elektromosjármű-gyártó negyedéves nyeresége a múlt év azonos időszakához képest, a részvény ára ugyanakkor több mint 10 százalékkal emelkedett a cégnek a megfizethetőbb modellek gyártásának felgyorsítására vonatkozó bejelentése után. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés