Hirdetés

Gyakorlatilag mindenéből kiforgatott egy volt DK-s alpolgármestert egykori párttársa

Nap Híre portré Nap Híre

Hazai Iván András a vallomásai szerint összesen 40 millió forintot adott át volt párttársának, aki jelenleg is képviselőként dolgozik.

Egészen elképesztő történetet osztott meg a Jelen Hazai István Andrásról, aki Óbuda egykori DK-s alpolgármestere volt, illetve a párt volt kerületi elnöke. Az írás szerint az egykori politikus nyugdíjasként, egy fővárosi gyorsétteremben dolgozik jelenleg kisegítőként, miután odalett a vagyona.

A cikkben kiemelték, hogy Hazai még 2018-ban ismerkedett meg Rózsa László Péterrel, egy egy sérült, koraszülött kisfiú édesapjával, aki a BKV-nál dolgozott. Rózsa segítette a kampányban Hazait, aki beajánlotta őt a Demokratikus Koalícióba. Lelki kötődés alakult ki benne Rózsa és családja iránt, csakhogy idővel a férfi "karmába került". Például 12 millió forint kölcsönt vett fel a beteg kisfiú amerikai orvosi vizsgálatainak finanszírozására.

Egy évvel később aztán mindketten önkormányzati képviselők lettek, méghozzá az ellenzéki összefogás színeiben. Hazai az egészségügyért felelős alpolgármester lett, Rózsa pedig az egészségügyi bizottság élére került. Majd 2020-ban kirobbant a botrány, miszerint berontottak az óbudai tüdőszűrőbe, ahol Rózsa bántó, etikátlan és elfogadhatatlan hangnemben utasította az ott dolgozókat arra, hogy adjanak ki egy orvosi leletet. 

Hazai vallomása szerint ugyenebben az évben derült ki számára, hogy Rózsa kompromittáló felvételeket készített róla. Rózsa ekkor havi 400 ezer forint "támogatást" kért képviselőtársától.

"Ez a fenyegetés és a rendszeressé váló ütlegelések alkalmasak voltak arra, hogy bennem komoly félelmet keltsenek, ezért beleegyeztem abba, hogy teljesítem a kéréseit"

- fogalmazott vallomásában Hazai Iván András. Majd egy évvel később, 2021-ben Rózsa azzal állt elő, hogy alapítsanak új pártot és azt akarta, hogy Hazai legyen az elnök, aki ebbe végül bele is ment, és állítása szerint a zsarolások hatására le is mondott az alpolgármesteri tisztségéről, majd a DK-ból is kilépett. Közben Rózsa megtartotta a képviselői helyét, de a DK-t ő is otthagyta. 

"2021 februárjában eladtam a lakásomat, aminek az árából visszafizettem a saját magam által a fia amerikai kezelésére felvett 12 milliós hitelt, és kifizettem a Rózsa által saját maga által felvett 7 milliós hitelt. Az ő hitelét is a zsarolása és a rám helyezett állandó lelki nyomás miatt fizettem ki. A lakásom árából vettem egy telket Vácszentlászlón 3,5 millió forintért, ezt a Rózsa nevére írattam. Az ő ötlete volt a telekvásárlás, és azért írattam az ő nevére, mert ekkoriban már mindent ráhagytam, mert féltem tőle"

- mondta vallomásában Hazai Iván András. Később Hazai nővére is eladta a lakását, annak árából pedig 10 millió forintot adott át a volt alpolgármesternek, hogy rendezze adósságait. Hazai Iván András a vallomásai szerint összesen körülbelül 40 millió forintot adott Rózsa László Péternek.

Az ügyben folytatott rendőrségi vizsgálat lezárult, az aktát zsarolás és csalás gyanújával továbbították az ügyészségnek - írja a Jelen. Rózsa László Péter továbbra is önkormányzati képviselőként dolgozik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés