Hirdetés

Kiderült, mennyivel drágább nálunk a benzin és gázolaj, mint a régiós országokban

Nap Híre portré Nap Híre

A KSH nyilvánosságra hozta az átlagos régiós üzemanyagárakat.

Másodjára hozta nyilvánosságra a KSH az átlagos régiós üzemanyagárakat. Eszerint Magyarországon a 95-ös benzin átlagára 648, míg a régiós országokban 623 forint volt. A dízel heti átlagos ára Magyarországon 649 forint volt, ami 27 forinttal haladta meg a régiós 622 forintos átlagárat - írja az atv.hu.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, csütörtökön a kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergelyt arról, milyen lépésekre készül a kormány a benzinárak régiós átlagra leszorítása érdekében. A minisztert az ATV arról kérdezte, hogy korábban Nagy Márton azt mondta, "aki hibás, az fizet", és hogy Gulyás szerint ki a hibás. "Van egy háborús benzinár, de a régiós átlag fölötti árképzésért felelősek a kereskedők" - fogalmazott Gulyás. 

Lantos Csaba energiaügyi miniszter korábban kijelentette, hogy dinamikus árplafon jöhet az üzemanyagoknál. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban a kormányinfón azt mondta, "örülne, ha ebben meg tudnak egyezni a forgalmazókkal, pontosabban be akarják tartatni a korábban már létrejött megállapodást. Ha ezt betartják, nincs szükség külön intézkedésre. Ha nem tartják be, akkor a kormánynak megvannak az eszközei a fellépésre. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés