Hirdetés

Elszabadult a pokol Kőbányán, fiatalokra támadtak a villamosmegállóban, kegyetlenül megverték őket

Nap Híre portré Nap Híre

A Fővárosi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 4 hónap – 2 év próbaidőre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt egy fiatalkorút, társára pedig 1 év 10 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki. A fiatalkorú terhelt a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet szerint a II. rendű terhelt egy kőbányai iskola előtt lévő villamosmegállóban veszekedett a barátnőjével, a hangoskodásra pedig felfigyelt a megállóban várakozó két kiskorú sértett. Miután a lány távozott a helyszínről a vádlott beszállt az autójába, majd rákiabált a két fiúra számon kérve őket, hogy miért nézik őt. Mikor a sértettek közölték a vádlottal, hogy nem kellene a magánügyeit az utcán intéznie, illetve csúnyán beszélnie egy nővel, akkor a terhelt kiszállt a kocsijából és kiabálni, majd dulakodni kezdett a fiúkkal, és mindkettőjüket meg is ütötte. A bántalmazásba bekapcsolódott a terhelt szintén a helyszínen tartózkodó fiatalkorú barátja, az I. rendű vádlott is - írják a Törvényszék honlapján.

A verés következtében az egyik kiskorú 8 napon belül, míg a másik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ez utóbbi sértettnél a sérülések jellegzetességeire, elhelyezkedésére és a nagy erejű tompa behatásokra figyelemmel súlyosabb, életveszélyes állapot kialakulásának a reális esélye is fennállt.

Az előkészítő ülésen mindkét terhelt beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottak nyilatkozatát elfogadta, így bizonyítási eljárást nem folytatott le és ítéletet hirdetett, amelyet a vádirati tényállásra alapozott.

A büntetéskiszabás során a törvényszék enyhítő körülményként értékelte többek között a terheltek beismerését, megbánását, rendezett életkörülményeiket, illetve azt, hogy tettüket fiatalkorúként, illetve fiatal felnőttként követték el.

Az ítélet jogerős.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés