4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Betelt a pohár a mohácsi tanároknál, demonstrációt szerveznek a kötelező oltás ellen

A pedagógusok többsége már megkapta a kötelező oltásról szóló levelét, ezután döntött úgy több mohácsi tanár is, hogy demonstrációt szerveznek szerda estére.

A naphire.hu információi szerint a rendezvényre a két nagy pedagógus-szakszervezetet is meghívták, azóta pedig már több egészségügyi dolgozó, illetve más, a védettséget elváró cégek alkalmazottai is jelezték, részt szeretnének venni a demonstráción.

Hetyei Csaba, az esemény egyik szervezője elmondta, több környékbeli iskolában is összefogtak az oltatlan tanárok, és létrehoztak egy zárt csoportot is, ahol megbeszélhetik a problémáikat. Nemrég a személyes találkozás is megtörtént, ahol 50 pedagógus jelent meg.

Ekkor jött az ötlet, hogy szerveznek egy békés tüntetést, hogy felhívják a kormány figyelmét arra, hogy a kötelező oltás bevezetése súlyos problémákat okozhat az oktatásban. Hozzátette, az utolsó csepp a pohárban a felszólító levél volt, amiben leírták: csak akkor dolgozhatnak, ha december 15-ig felveszik az első oltást.

A kötelező oltás miatt vélhetően rengeteg tanár fogja maga mögött hagyni a hivatását, többségük magán, vagy egyházi fenntartási iskolákban folytathatja a munkáját, de csak olyan helyen, ahol nem várják el az oltást – írja az Index.

(Kezdőkép: pixabay.com)

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek