4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

Benzema Aranylabda helyett vasrácsot kaphat zsarolásért

A Real Madrid támadója, Karim Benzema szerdán bíróság elé áll Franciaországban. Azzal vádolják, hogy közreműködött egy volt csapattársa, Mathieu Valbuena megzsarolásában. Az eset korábban „sextape-ügy” néven vált ismertté.

Benzema a legfrisseb lista alapján, mint tegnap a Nap hire megírta, ott szerepel az Aranylabdára jelöltek között. De lehet, hogy ünneplés helyett rács mögé dugják.

A 33 éves focistát azzal vádolják, hogy segített egy zsaroló csoportnak abban, hogy Valbuenától pénzt zsaroljanak ki – eleveníti fel az esetet a france24.com 

A zavaros ügy hat évvel ezelőtt, 2015-ben kezdődött, amikor Valbuena gyanútlanul odaadta Axel Angotnak az okostelefonját, arra kérve, másolja át az új mobiljára a régi tartalmát.

Angot a készüléken szexuális jellegű felvételekre bukkant, amelyekben a telefon tulajdonosa is szerepelt.

Az ügyészi iratok szerint ezt követően Angot megzsarolta a francia játékost: nyilvánosságra hozza a „meleg” felvételeket, ha a focista nem fizet. A zsarolásban többen is részt vettek, mint közvetítők.

A történteket Valbuena jelentette a rendőrségnek. A zsarolók csapatába pedig beépült egy Luka nevű titkosügynök, aki kapcsolatba került Benzenmával is.

Angot társai a volt francia válogatott Djibril Cisse segítségét is igénybe akarták venni Valbunea meggyőzésére, de Cisse nem volt rá hajlandó, sőt, figyelmeztette társát a veszélyre.

Végül zsarolók, egy másik közvetítő útján, Benzemához is eljutottak.

2015. október 6-án Benzema a francia válogatott edzőközpontjában felkereste Valbuenát a szobájában, és elmondta, felkérték, hogy „segítsen kezelni és megoldani” az ügyet. Végszóként pedig kijelentette: “Vigyázz, Math, ezek nagyon-nagyon súlyos bűnözők.”

Benzema ezután felhívta gyermekkori barátját, Karim Zenatit, aki addig is közvetítőként működött, és a rendőrség által lehallgatott beszélgetésében ezt mondta neki: “Nem vesz minket komolyan.”

Az ügyészség szerint a “mi” szó azt bizonyítja, hogy Benzema a zsarolási rendszer részének tekintette magát. És ezt több, további elszólása is alátámasztja.

A zsarolási kísérletben való bűnrészességért kiszabható maximális büntetés öt év börtön és 70 ezer euró pénzbüntetés.

Egyelőre nem világos, a francia válogatott személyesen is megjelenik-e holnap a bíróság előtt

A 2015-ös ügy után Benzemát évekre száműzték francia labdarúgó -válogatottból – csak idén térhetett vissza a nemzeti csapatba.

(Fotó: wikimedia.org)

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek