14.2 C
Budapest
2021. október 19. kedd

A sziklák alatt találták meg a magyar túrázó holttestét a Grand Canyonban

A család az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy Gábor élve előkerül.

Korábban a naphire.hu is beszámolt arról, hogy eltűnt egy magyar túrázó a Grand Canyonban. Gábor 2015 óta élt az Egyesült Államokban feleségével és két kislányával. Az édesapa imádott túrázni, ezért a Grand Canyont sem hagyhatta ki.

Gábor júliusban indult el otthonról a canyoni túrára, és be is csekkolt az egyik közeli szállodába. Innét indult a Grand Canyon déli peremére július 19-én. Az édesapa ezután már nem adott életjelet magáról.

Tíz nappal később a családja már nagyon aggódott, ezért jelentette az eltűnését a rendőrségnek. Az egyenruhások hatalmas készültséggel indultak Gábor felkutatására. Nemcsak földi, hanem légi úton is pásztáztak a nemzeti parkot, de sehol sem találták a férfit – írta a Bors.

Augusztus közepén a hatóságok megtalálták Gábor kocsiját a park déli területén. A magyar túrázó holmijai az autóban voltak, úgy tűnt, csak néhány órás kirándulásra készült. Pár nap múlva aztán tragikus hírt kapott a család, a rendőrök rábukkantak az édesapa holttestére, a Pipe Creek kilátó közelében, 430 méterrel egy sziklaorom alatt.

A hatóságok szerint Gábor kirándulás közben megcsúszott, és lezuhant az egyik peremről. “Nagyon reméltük, hogy előkerül, két csodás kislánya várta itthon”- mondta egy nevét elhallgató ismerős.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek