4.9 C
Budapest
2021. november 30. kedd

20 milliót követel az állam Burka Ferenctől, aki ha tudna, se fizetne

Jogtalan vagyonosodás címmel ennyi pénzt követel az állam az emberölésért 9 év fegyházra ítélt Burka Ferenctől, fiától pedig még többet: 25 milliót. A naphire.hu úgy tudja, elévült az állam követelése.

Az apát és fiát 22 éve azzal vádoltak, hogy megöltek egy helyi férfit. Azonban a bíróságon nem sikerült bebizonyítani a bűnösségüket, így az állam az apának 20, a fiának pedig 25 millió forint kártérítést fizetett az állam.

Csakhogy 2018-ban bebizonyosodott, mégis ők ölték meg a falubelijüket, ezért az apát jogerősen 9, a fiát pedig 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

– A bátyám büntetése már letelt, rögtön munkába állt, villanyszerelőként dolgozott – mondta a naphire.hu-nak Burka Szabina.- Apu még a tiszalöki fegyházban várja a szabadulását. Elvileg csak augusztusban jár le a büntetése, de a börtönpszichológus a múlt héten megvizsgálta, és a bíróság annak eredményét megismerve dönt a feltételes szabadlábra helyezéséről.

A lány a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán együtt élt az apjával abban a házban, amit annak idején a 20 milliós kártérítésből vettek. Mint mondta, a ház id. Burka Ferenccel közös néven van, szerinte üresen is legfeljebb 5 millió forintot érhet.

– Az ügyvédem azt mondta, hogy az államnak a jogerős ítélet után hat hónappal kellett volna benyújtani a követelését. Azóta évek teltek el, az az igény már rég elévült – magyarázta a naphire.hu-nak Burka Szabina. – Tudom, hogy apunak semmi köze nincs ahhoz a gyilkossághoz. Remélem, hamarosan hazajön és véget ér ez a rossz álom.

Nap híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed.

Hirdetésspot_img

Kapcsolódó cikkek

Népszerű cikkek