Hirdetés

Lázadás a Buckingham-palotában, nem hiszi el, ami történt

Virág Sára portré Virág Sára

Több, a brit hadsereg egyik legrangosabb ezredéhez tartozó lónek sikerült elszöknie szerda reggel a Buckingham-palota környékéről. A hatóságok teljes erejükkel üldözték őket a brit fővárosban, míg az akciót végül siker nem koronázta. 

Szerda reggel több lónak is sikerült megszöknie a londoni Buckingham-palota környékéről, a hadsereg és a rendőrség pedig együttes erővel indított hatóvadászatot az olajra lépett állatok ellen. A lovak a brit hadsereg egyik legrangosabb ezredének tagjait képezik, olyan magas rangban vannak, hogy még a koronázási ceremónián is részt vesznek. 

A hatóságok közlése szerint a lovak teljes felszerelésben szöktek el, és lovasaik nélkül randalíroztak a brit fővárosban. Az esetet nem is úszták meg incidensek nélkül, több forgalmi fennakadást és dugót is okoztak. Egy autó szélvédőjét betörték, legalább négy ember megsérült. A BBC élő közvettíésben tudósított a lovak utáni hajszáról. Két állatot végül a kelet-londoni Limehouse-ban sikerült befogni, több mint öt mérföldre onnan, ahonnan megszöktek. A hadsereg közlse szerint most állatorvosi ellátásban részesülnek.

A hadsereg szóvivője azt is elmondta, hogy három tagjukat nem súlyos sérülésekkel kellette ellátni. A káosz akkor kezdődött, amikor a lovaknak meg kellett jelenniük a vezérőrnagyi ellenőrzésen, amelyre csütörtökön került sor a Hyde Parkban. Minden katonai egységnek, amelyik részt vesz a király születésnapi felvonulásán júniusban, előzetesen át kell esnie egy ilyen vezérőrnagyi ellenőrzésen. A hadsereg szóvivője szerint a szóban forgó csoport hat katonából és hét lóból állt. Öt ló azonban ledobta a hátukon ülő katonákat és elnyargaltak. 

Az állatokat végül biztonságban sikerült visszavinniük, most állatorvos ápolja őket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés